Show simple item record

dc.contributor.advisorArenaza, Lide
dc.contributor.authorTato Muñoz, Eider
dc.contributor.otherF. FARMACIA
dc.contributor.otherFARMAZIA F.
dc.date.accessioned2021-12-02T14:59:27Z
dc.date.available2021-12-02T14:59:27Z
dc.date.issued2021-12-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/54270
dc.description25 p. : il. -- Bibliogr.: p. 22-25
dc.description.abstractGaur egun garrantzia handia duten gaixotasun ugari (horien artean 2.motako diabetea eta gibel koipetsu ez-alkoholikoa), elikadura-ohitura egokiak jarraituz aurreikusi daitezkeen arren, geroz eta prebalentzia handiagoa izaten dute. Horregatik, faktore estrintseko hauek kontrolatzea berebiziko garrantzia izan dezake gaixotasunaren prebentzioan lan egiteko edota behin diagnostikatuta, egoera ez larritzeko. Dietari dagokionez, karbohidrato profil ezberdinek (ale-osoko zerealen eta zereal finduen kontsumoa, zuntz dietetiko totalaren eta haren mota ezberdinen ingesta eta dietako indize gluzemikoa altua edo baxua izatea) gaixotasun horien arrisku faktore diren intsulinarekiko erresistentzian eta gibel esteatosian izan dezaketen eragina aztertuko da. Horretarako, bilaketa bibliografiko sakona egin da, orain arte gaiaren inguruan egin diren azterlanak biltzeko, lortutako emaitzak aztertzeko eta ikertzeko falta diren alderdiez jabetzeko. Pubmed, Trip Database eta Science Direct datu baseetatik lortutako artikuluak eta errebisioak erabili dira. Ikerketen artean emaitza kontrajarriak erakusten diren arren, gehienek ale-osoko zerealen indize gluzemiko baxuaren eta zuntz dietetikoaren ingesta, gibel esteatosia eta intsulinarekiko erresistentzia hobetzearekin erlazionatu dira; beraz, horien kontsumoa sustatu beharko litzateke, gaur egun horien ingestak baxuak baitira.es_ES
dc.language.isoeuses_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectintsulinarekiko erresistentziaes_ES
dc.subjectgibel esteatosia
dc.subjectale-osoko zerealak
dc.subjectzuntz dietetikoa
dc.subjectindize gluzemikoa
dc.titleAle-osoko zerealen kontsumoa, zuntza eta dietako indize gluzemikoaren eragina intsulinarekiko erresistentzian eta gibel esteatosianes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis
dc.date.updated2021-05-28T06:44:24Z
dc.language.rfc3066es
dc.rights.holder© 2021, la autora
dc.contributor.degreeGrado en Nutrición Humana y Dietética
dc.contributor.degreeGiza Nutrizioko eta Dietetikako Gradua
dc.identifier.gaurregister112710-876530-09es_ES
dc.identifier.gaurassign120595-876530es_ES


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record