dc.contributor.advisor | Etaio Alonso, Iñaki | |
dc.contributor.author | Larrasoain Iriarte, Lierni | |
dc.contributor.other | F. FARMACIA | |
dc.contributor.other | FARMAZIA F. | |
dc.date.accessioned | 2023-09-06T16:10:55Z | |
dc.date.available | 2023-09-06T16:10:55Z | |
dc.date.issued | 2023-09-06 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/62382 | |
dc.description | 22 p.: il. -- Bibliogr.: p. 17-20 | |
dc.description.abstract | Gradu Amaierako Lan honen helburua kontsumitzaileek jasotako ekoizpen-sistemaren informazioak ardi-gazten onargarritasunean daukan eragina aztertzea izan zen. Kontsumitzaileak bi era desberdinetan kontuan hartu ziren: era orokorrean eta haien jasangarritasunarekiko jarreraren arabera. Azkenengo kriterio honi dagokionez, bi taldetan sailkatu ziren: jasangarritasunarekiko kontzientzia altukoak eta kontzientzia ertain/baxukoak. Garapen esperimentala Euskal Herriko Unibertsitateko Zentzumen Analisiaren Laborategian (LASEHU) egin zen 2022ko maiatza eta ekaina artean. 109 parte-hartzaile izan zituen bi saiotan banatutako kontsumitzaile proba egin zen. Aurre-aukeraketa batean hautatutako 4 gazta ebaluatu zituzten ( 2 Gaztelakoak eta 2 Euskal- Herrikoak). Lagin bakoitza hiru aldiz probatu zituzten, aldi bakoitzean informazio desberdinarekin: informaziorik gabe, ardiak ekoizpen-sistema estentsiboan hazitakoak zirelako informazioarekin eta ardiak ekoizpen-sistema intentsiboan hazitakoak zirelako informazioarekin. Onarpen-maila izan zen ebaluatu zena eta, horretarako, 9 puntuko eskala kategorizatua erabili zen. Lortutako datuekin bariantza analisia (ANOVA) egin zen eta emaitzek erakutsi zuten ekoizpen-sistemari buruzko informazioak ardi-gazten onarpenean eragina daukala (ekoizpen-sistema intentsiboko informazioarekin zerbitzatutako laginek onarpen-maila baxuagoa lortu zuten), kontsumitzaileen jasangarritasunarekiko jarrerak eraginik ez daukala eta ekoizpen-sistema estentsiboko informazioarekin zerbitzatutako laginek ez dutela onarpen-maila handitzen informaziorik gabe zerbitzatutako laginekin alderatuta. | es_ES |
dc.language.iso | eus | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | kontsumitzaile-proba | es_ES |
dc.subject | onarpen-maila | |
dc.subject | ardi-gazta | |
dc.subject | ekoizpen-sistema | |
dc.subject | informazioa | |
dc.subject | jasangarritasunarekiko jarrera | |
dc.title | Ekoizpen-sistemari buruzko informazioaren eragina ardi-gazten onargarritasunean | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | |
dc.date.updated | 2023-02-01T07:41:33Z | |
dc.language.rfc3066 | es | |
dc.rights.holder | © 2023, la autora | |
dc.contributor.degree | Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos | |
dc.contributor.degree | Elikagaien Zientzia eta Teknologiako Gradua | |
dc.identifier.gaurregister | 128743-939397-05 | es_ES |
dc.identifier.gaurassign | 135525-939397 | es_ES |