Show simple item record

dc.contributor.advisorEtaio Alonso, Iñaki ORCID
dc.contributor.authorLarrasoain Iriarte, Lierni
dc.contributor.otherF. FARMACIA
dc.contributor.otherFARMAZIA F.
dc.date.accessioned2023-09-06T16:10:55Z
dc.date.available2023-09-06T16:10:55Z
dc.date.issued2023-09-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/62382
dc.description22 p.: il. -- Bibliogr.: p. 17-20
dc.description.abstractGradu Amaierako Lan honen helburua kontsumitzaileek jasotako ekoizpen-sistemaren informazioak ardi-gazten onargarritasunean daukan eragina aztertzea izan zen. Kontsumitzaileak bi era desberdinetan kontuan hartu ziren: era orokorrean eta haien jasangarritasunarekiko jarreraren arabera. Azkenengo kriterio honi dagokionez, bi taldetan sailkatu ziren: jasangarritasunarekiko kontzientzia altukoak eta kontzientzia ertain/baxukoak. Garapen esperimentala Euskal Herriko Unibertsitateko Zentzumen Analisiaren Laborategian (LASEHU) egin zen 2022ko maiatza eta ekaina artean. 109 parte-hartzaile izan zituen bi saiotan banatutako kontsumitzaile proba egin zen. Aurre-aukeraketa batean hautatutako 4 gazta ebaluatu zituzten ( 2 Gaztelakoak eta 2 Euskal- Herrikoak). Lagin bakoitza hiru aldiz probatu zituzten, aldi bakoitzean informazio desberdinarekin: informaziorik gabe, ardiak ekoizpen-sistema estentsiboan hazitakoak zirelako informazioarekin eta ardiak ekoizpen-sistema intentsiboan hazitakoak zirelako informazioarekin. Onarpen-maila izan zen ebaluatu zena eta, horretarako, 9 puntuko eskala kategorizatua erabili zen. Lortutako datuekin bariantza analisia (ANOVA) egin zen eta emaitzek erakutsi zuten ekoizpen-sistemari buruzko informazioak ardi-gazten onarpenean eragina daukala (ekoizpen-sistema intentsiboko informazioarekin zerbitzatutako laginek onarpen-maila baxuagoa lortu zuten), kontsumitzaileen jasangarritasunarekiko jarrerak eraginik ez daukala eta ekoizpen-sistema estentsiboko informazioarekin zerbitzatutako laginek ez dutela onarpen-maila handitzen informaziorik gabe zerbitzatutako laginekin alderatuta.es_ES
dc.language.isoeuses_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectkontsumitzaile-probaes_ES
dc.subjectonarpen-maila
dc.subjectardi-gazta
dc.subjectekoizpen-sistema
dc.subjectinformazioa
dc.subjectjasangarritasunarekiko jarrera
dc.titleEkoizpen-sistemari buruzko informazioaren eragina ardi-gazten onargarritasuneanes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis
dc.date.updated2023-02-01T07:41:33Z
dc.language.rfc3066es
dc.rights.holder© 2023, la autora
dc.contributor.degreeGrado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos
dc.contributor.degreeElikagaien Zientzia eta Teknologiako Gradua
dc.identifier.gaurregister128743-939397-05es_ES
dc.identifier.gaurassign135525-939397es_ES


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record