dc.contributor.advisor | Del Valle Erquiaga, Miren Ikerne | |
dc.contributor.author | Irazusta Segurola, Nora | |
dc.contributor.other | F. CC. ECONOMICAS Y EMPRESARIALES | |
dc.contributor.other | EKONOMIA ETA ENPRESA ZIENTZIEN F. | |
dc.date.accessioned | 2024-05-07T13:34:52Z | |
dc.date.available | 2024-05-07T13:34:52Z | |
dc.date.issued | 2024-05-07 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/67581 | |
dc.description.abstract | [eus] Gradu Amaierako Lan honetan, 2021.urtean Espainiako autonomia-erkidegoetan dieta orojale, begetariano eta beganoen kontsumoa aztertu da, horietan eragina duten faktore sozioekonomikoak eta soziodemografikoak identifikatu eta aztertuz. Erabilitako metodologiak kontsumo-saskiak eratu, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko (MAPA) eta Estatistika Institutu Nazionaleko (INE) datuak bildu eta analisi estatistikoak sortzeko bidea ireki du. Emaitzek, kokapen geografikoaren, per capita errentaren eta saskien prezioaren arabera dieta-kontsumoetan dauden aldeak erakusten dituzte. Ondorio gisa, aurkikuntzak nabarmendu eta etorkizuneko ikerketetarako gomendioak eman dira. | es_ES |
dc.description.abstract | [spa] En el presente Trabajo Fin de Grado se ha realizado un análisis del consumo de dietas omnívoras, vegetarianas y veganas por las comunidades autónomas españolas en el año 2021, identificando y analizando los factores socioeconómicos y sociodemográficos que influyen en ellas. La metodología empleada ha abierto el camino para la creación de cestas de consumo, la recogida de datos del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA) y del Instituto Nacional de Estadística (INE), y la generación de análisis estadísticos. Los resultados muestran las diferencias en los consumos de las dietas por su localización geográfica, renta per cápita y precio de las cestas. Como conclusión, se destacan los descubrimientos y se dan recomendaciones para futuras investigaciones. | es_ES |
dc.description.abstract | [eng] This Final Degree Project analyses the consumption of omnivorous, vegetarian and vegan diets in the Spanish autonomous communities in the year 2021, identifying and analysing the socio-economic and socio-demographic factors that influence them. The methodology used has paved the way for the creation of consumption baskets, the collection of data from the Spanish Ministry of Agriculture, Fisheries and Food (MAPA) and the Spanish National Statistics Institute (INE), and the generation of statistical analyses. The results show the differences in dietary consumption by geographical location, per cápita income and basket prices. In conclusion, the findings are highlighted and recommendations for future research are given. | es_ES |
dc.language.iso | eus | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ | |
dc.subject | dieten kontsumoa | es_ES |
dc.subject | beganismoa | es_ES |
dc.subject | begetarianismoa | es_ES |
dc.subject | faktore sozioekonomikoak | |
dc.subject | orojaletasuna | |
dc.subject | consumo de dietas | |
dc.subject | factores socioeconómicos | |
dc.subject | omnivorismo | |
dc.subject | dietary intake | |
dc.subject | omnivorism | |
dc.subject | socio-economic factors | |
dc.title | Dieta orojale, begetariano eta beganoen azterketa soziodemografiko eta sozioekonomiakoa Espainian | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | |
dc.date.updated | 2023-06-21T11:58:13Z | |
dc.language.rfc3066 | es | |
dc.rights.holder | Atribución-NoComercial-CompartirIgual (cc by-nc-sa) | |
dc.contributor.degree | Grado en Economía | es_ES |
dc.contributor.degree | Ekonomiako Gradua | |
dc.identifier.gaurregister | 133226-959614-09 | |
dc.identifier.gaurassign | 148497-959614 | |