Now showing items 1-4 of 4

    • Thumbnail

      Arrain gelatinan oinarrituriko film biodegradagarriak 

      Etxabide Etxeberria, Alaitz; Leceta Lasa, Itsaso; Guerrero Manso, Pedro Manuel ORCID; De la Caba Ciriza, María Coro ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2013)
      Arrain gelatinan ainarriturika filmen propietateak habetzea da lan hanen helburua. Alde batetik, film hauek biadegradagarriak direnez, ingurumeneraka mesedegarriak izan daitezke; bestetik, arrain-industriaren handakinetatik ...
    • Thumbnail

      Arrain-hondakinak baloratzea, gazta ontziratzeko 

      Uranga Gama, Jone; Etxabide Etxeberria, Alaitz; Guerrero Manso, Pedro Manuel ORCID; De la Caba Ciriza, María Coro ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2015)
      Elikagaiak ontziratzeko filmak aztertzea garrantzitsua da, ikerketaren bidez gaur egun merkatuan dauden ontziratzeen propietateak hobetzea ahalbidetu baitaiteke. Kasu honetan, polimero berriztagarri eta biodegradagarri bat ...
    • Thumbnail

      Esne-gazuratik eratorritako film biodegradagarriak 

      Arregi, Maite; Guerrero, Pedro; Caba Ciriza, Koro de la; Etxabide Etxeberria, Alaitz (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2023)
      Cheese factories in Euskadi produce a significant amount of whey and its discharge can cause important environmental damages. Therefore, the objective of this study was to prepare biodegradable films using whey protein. ...
    • Thumbnail

      Manufaktura metodoen eta saretze-erreakzioaren eragina gelatinazko materialen propietateetan 

      Etxabide Etxeberria, Alaitz; Uranga Gama, Jone; Guerrero Manso, Pedro Manuel ORCID; De la Caba Ciriza, María Coro ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2019)
      Plastikoen erabilerak eta haien zabor-tratamenduak sortutako kezkek ja-sangarriagoak diren iturrien erabilera bultzatzeko ordezko materialen garapena sustatu dute. Azkeneko urteotan, proteinen ikerketaren arloan gelatinan ...