Browsing Ekaia by Author "Etxabide Etxeberria, Alaitz"
Now showing items 1-4 of 4
-
Arrain gelatinan oinarrituriko film biodegradagarriak
Etxabide Etxeberria, Alaitz; Leceta Lasa, Itsaso; Guerrero Manso, Pedro Manuel; De la Caba Ciriza, María Coro
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2013)
Arrain gelatinan ainarriturika filmen propietateak habetzea da lan hanen helburua. Alde batetik, film hauek biadegradagarriak direnez, ingurumeneraka mesedegarriak izan daitezke; bestetik, arrain-industriaren handakinetatik ... -
Arrain-hondakinak baloratzea, gazta ontziratzeko
Uranga Gama, Jone; Etxabide Etxeberria, Alaitz; Guerrero Manso, Pedro Manuel; De la Caba Ciriza, María Coro
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Elikagaiak ontziratzeko filmak aztertzea garrantzitsua da, ikerketaren bidez gaur egun merkatuan dauden ontziratzeen propietateak hobetzea ahalbidetu baitaiteke. Kasu honetan, polimero berriztagarri eta biodegradagarri bat ... -
Esne-gazuratik eratorritako film biodegradagarriak
Arregi, Maite; Guerrero, Pedro; Caba Ciriza, Koro de la; Etxabide Etxeberria, Alaitz (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2023)Cheese factories in Euskadi produce a significant amount of whey and its discharge can cause important environmental damages. Therefore, the objective of this study was to prepare biodegradable films using whey protein. ... -
Manufaktura metodoen eta saretze-erreakzioaren eragina gelatinazko materialen propietateetan
Etxabide Etxeberria, Alaitz; Uranga Gama, Jone; Guerrero Manso, Pedro Manuel; De la Caba Ciriza, María Coro
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2019)
Plastikoen erabilerak eta haien zabor-tratamenduak sortutako kezkek ja-sangarriagoak diren iturrien erabilera bultzatzeko ordezko materialen garapena sustatu dute. Azkeneko urteotan, proteinen ikerketaren arloan gelatinan ...