Now showing items 1-3 of 3

    • Thumbnail

      Endokannabinoide sistemaren parte-hartzea arratoien garuntxoaren jaio osteko garapenean 

      Buceta Salazar, Ianire ORCID; Rico Barrio, Irantzu; Egaña Huguet, Jon; Achicallende Urcaregui, Svein ORCID; Terradillos Irastorza, Itziar ORCID; Puente Bustinza, Nagore ORCID; Reguero Acebal, Leire ORCID; Royo, Naiara; Bonilla del Río, Itziar; Medrano, Aitor; Mendizabal Zubiaga, Juan Luis ORCID; Gómez Urquijo, Sonia María ORCID; Ramos, Almudena; Gerrikagoitia Marina, Inmaculada ORCID; Grandes Moreno, Pedro Rolando ORCID; Elezgarai Gabantxo, Izaskun ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2018)
      Endokannabinoide-sistema (EKS) zelulen arteko komunikazio-sistema fisiologiko neuromodulatzaile garrantzitsuenetako bat da, eta helduaroan beraren funtzio ezagunena neurotransmisoreen doikuntza da. Azken urteotako ikerketek, ...
    • Thumbnail

      Ingurune aberastuak nerabezaroko gehiegizko alkohol kontsumoaren ondoriozko portaera kalteak berreskuratzen ditu C57BL/6J sagu helduetan 

      Lekunberri, Leire; Rico Barrio, Irantzu; Serrano, Maitane; Elezgarai Gabantxo, Izaskun ORCID; Puente Bustinza, Nagore ORCID; Bonilla del Río, Itziar; Anaut Lusar, Ilazki; Gerrikagoitia Marina, Inmaculada ORCID; Grandes Moreno, Pedro Rolando ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2021)
      The use and abuse of alcohol (EtOH) is one of the world’s main health issues that strikingly impacts on our society, as heavy episodic drinking is becoming more and more common in the adolescence when the brain is particularly ...
    • Thumbnail

      Omega-3 gantz-azidoen propietate onuragarriak zenbait egoera klinikotan 

      Serrano, Maitane; Rico Barrio, Irantzu; Lekunberri, Leire; Ramos, Almudena; Puente Bustinza, Nagore ORCID; Elezgarai Gabantxo, Izaskun ORCID; Grandes Moreno, Pedro Rolando ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2020)
      Omega-3 fatty acids (FA) are essential long-chain polyunsaturated FA, amongst others, α-linolenic acid (ALA), eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). The main food source of omega-3 is the oily fish ...