Now showing items 1-4 of 4

    • Thumbnail

      Atzoko baliabideak, biharko osasuna: ardo-hondakinak eta kannabisa 

      Aizpurua Olaizola, Oier; Navarro Villaverde, Patricia; Etxebarria Loizate, Nestor; Usobiaga Epelde, Aresatz ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2018)
      Tesi hau bi zutabe nagusitan banatzen da. Lehenengoan, ardo-hondakinen balioa handitzeko metodologia bat garatu genuen. Lehenik, ardo-hondakinetatik polife-nolak eta gantz-azidoak, bakoitza bere aldetik, erauzi genituen ...
    • Thumbnail

      Kannabis landarearen kimika 

      Aizpurua Olaizola, Oier; Omar Onaindia, Jone; Etxebarria Loizate, Nestor (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2013)
      Atal honetan, Kannabis landareari buruz arituko gara, landarea osatzen duten molekula bereziei buruz hain zuzen ere. Euren molekula-egitura eta ezagutzen diren ezaugarriak azalduz, usain eta eragin psikotropikoaren erantzule ...
    • Thumbnail

      Kannabisa: ageriko altxor ezkutua 

      Aizpurua Olaizola, Oier; Omar, Jone; Olivares Zabalandicoechea, Maitane; Navarro, Patricia; Etxebarria Loizate, Nestor; Usobiaga Epelde, Aresatz ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2016)
      In this work 2 different studies have been done around medical use of cannabis. On the one hand, to help to correlate plants with their physiological effects, a HPLC-MS/MS method has been developed to establish the cannabinoid ...
    • Thumbnail

      Mahatsak txerritzen 

      Aizpurua Olaizola, Oier; Vallejo Ruiz, Asier ORCID; Olivares Zabalandicoechea, Maitane; Navarro Villaverde, Patricia; Etxebarria Loizate, Nestor; Usobiaga Epelde, Aresatz ORCID (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2016)
      In this study supercritical fluid extraction (SFE) has been successfully applied to a sequential fractionation of fatty acids and polyphenols from wine wastes. Unfortunately, polyphenols have a poor long-term stability, ...