Search
Now showing items 1-4 of 4
Azido linoleiko konjokatua: obesitatearen aurkako irtenbidea ala mehatxua?
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2011)
Obesitatea etengabe nagusitzen doa, bereziki mendebaldeko gizarteetan, eta oraindik ez da aurkitu gaixotasun horren aurkako tratamendu arrakastatsurik. Aukera posibleen artean, azpimagarria da elikagai funtzionalek azken ...
Ardoko erresberatrolaren erabilerak eta efektuak obesitatean
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2013)
Erresberatrola zenbait landarek ekoizten duten polifenola da, batez ere mahatsean eta eratorritako ardoan aurkitzen dena. Hainbat efektu onuragarri esleitu zaizkio: zahartze prozesuaren atzerapena, minbiziaren prebentzioa, ...
FODMAP urriko dieta eta haien erabilgarritasuna hesteko gaixotasunen maneiuan
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2020)
FODMAPs, subtances that can be found naturally in a wide variety of foods such as dairy products and certain plant origin foods, have been associated with symptoms of certain intestinal diseases. These short-chain fermentable ...
Aldizkako barauaren efektuak obesitatean eta 2 motako diabetesean
(Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2023)
Intermittent fasting is an eating plan that switches the daily food intake between the consumption period and fasting period. This dietary strategy is widely used on the view that it might have beneficial effects. This ...