dc.contributor.author | Iriarte Velasco, Unai | |
dc.date.accessioned | 2020-01-17T18:15:31Z | |
dc.date.available | 2020-01-17T18:15:31Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.citation | Ekaia 22 : 145-156 (2009) | |
dc.identifier.issn | 0214-9001 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/38744 | |
dc.description.abstract | Gauza guztiek behar omen dute bere neurria, baita gure mesederako erabiltzen direnek ere. Kloroa dugu horren adibide garbietako bat. Edateko ura desinfektatzeko erabiltzen da, baina bere erabilera zorrotz neurtu/arautu behar da kaltegarriak diren zenbait sustantzia ere sortzen baititu. Hauek desinfekzioaren azpiproduktuak izenaz ezagutzen dira eta kloroaren eta uretan dagoen materia organikoaren arteko erreakziotik sortzen dira. | |
dc.language.iso | eus | |
dc.publisher | Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.title | Desinfekzioaren azpiproduktuak edateko uretan | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.rights.holder | © 2009, Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua | |